Reis naar Wenen

 VIJFDAAGSE REIS NAAR WENEN

 Woensdag 15 juni tot en met zondag 19 juni 2016

Al vroeg in de ochtend van woensdag 15 juni, ruim voor de afgesproken vertrektijd van 5 uur verzamelden de eerste deelnemers aan de trip zich op het parkeerterrein van Kardinge. Maar alle 58 deelnemers waren ruim op tijd  en omdat de bus ook vroeg was, gingen we voor 5 uur al op pad.

Omdat de lengte van de reis dat noodzakelijk maakte, kwam na ongeveer  400 km tijdens een koffiestop een andere chauffeur op de bus die ook de verdere reis bij ons bleef. De stemming aan boord was uitstekend en dat bleef ook zo ondanks vertraging door wegwerkzaamheden waardoor we wat later in zuid Duitsland bij hotel Zur Post in Rohrdorf aankwamen. Tineke en Jannie zorgden ervoor dat we snel de sleutels van onze kamers kregen  en vervolgens konden we vlot en gezellig eten.

De volgende dag na een goed ontbijt (in het daglicht) zagen we pas hoe fraai het dorpje was. Die donderdag vertrokken we naar Salzburg waar een gids ons rondleidde door de stad met al zijn pracht en praal. De gids, Sander, had gelukkig een goede stem zodat we alles goed konden volgen en wat hoestsnoepjes deden de rest. En natuurlijk was er een koffiestop en heerlijk gebak.

’s Middags was er kort tijd voor eigen invulling in Salzburg.
Toen vertrokken we richting Wenen maar eerst was er een heerlijk diner op het terras van hotel Babenbergerhof in Ybbs aan de Donau. En dat alles in zomers weer.

Vervolgens reden we naar Wenen alwaar we onze intrek namen in het HB1 Design en Budgethotel vlakbij het paleis Schönbrunn. Het waren vermoeiende dagen geweest zodat ieder zich snel terugtrok in zijn kamer.

De volgende dagen was het ontbijt, een lopend buffet, op de 6e  etage met een fraai uitzicht.

Voor de vrijdag stond een rondwandeling door de oude binnenstad op het programma onder leiding van Hannelore. Een charmante dame die in een hoog tempo erg veel  op het programma had staan. Niet iedereen heeft alles meegekregen, maar de essentiële wetenswaardigheden vast wel. Memorabel was zeker het Hundertwasserhaus. Ook hier was tijd voor koffie en gebak.
Vervolgens hadden we geruime tijd om zelf in te vullen in de oude stad alvorens we tegen 7 uur gingen eten in de  12 Apostelkeller in de binnenstad, een sfeervolle grote eetgelegenheid en het was echt diep onder de grond. Het diner werd opgeluisterd door twee muzikanten waardoor de stemming nog uitbundiger werd.

Ook de zaterdag was het geweldig mooi en warm weer, en na het ontbijt bracht de bus ons naar Schönbrunn, waar ieder naar eigen keuze een korte of lange tour door het paleis kon maken, of door prachtige de tuinen kon wandelen. Om half 1 verzamelden we ons bij de bus. We deden een tour door de buitenwijken van de stad en Hannelore gaf daarbij uitleg. We stapten uit waar iets speciaals was zoals het uitzicht over de stad van diverse zijden, een kerkje waar ruim 10 jaar terug de paus was geweest, kasteel Belvedere.
We werden vervolgens in het centrum afgezet bij het stadspark waar we om half zes gingen eten in de Raadhuiskelder. Een buitengewone en indrukwekkende ambiance.

En zo vloog de tijd om en konden we de koffers gaan pakken omdat we zondags om half acht zouden vertrekken.

Die zondagochtend regende het zowaar wat, maar we vertrokken op tijd. Jammer genoeg werd de regen onderweg hevig zodat  de reis vertraging opliep. In Duits Limburg , hotel Nassau Oranien, was het afscheidsdiner (Kartoffelsuppe mit Croutons,  gebratenes Hähnchenbrustfilet an Waldpilzsauce mit Pommes und mediterranes Bratgemüse und Panna citta mit Waldbeer Chutney). Tijdens het diner nam Tineke de reis nog eens door, ze bedankte de vaste chauffeur die hier werd afgelost door een frisse kracht die ons veilig om 20 na 1 op de parkeerplaats van Kardinge afleverde.

Er werd afscheid van elkaar genomen voor nu en we hopen elkaar bij één van de volgende evenementen of een reis weer te zien.

***********************************