Kerstdiner 2018

Het Kerstdiner.

Eindelijk was het dan zo ver …. 18 december….. Het Kerstdiner.

Altijd één van de hoogtepunten van de jaarlijks georganiseerde activiteiten voor de leden van de Seniorenvereniging en de afsluiter van het jaar.

Deze keer was gekozen voor Hotel Paterswolde, beter bekend onder de naam Familiehotel, inmiddels een Fletcher Hotel.

De belangstelling voor deze Kerstmaaltijd was iets minder groot dan in voorgaande jaren. Nadat zich in 1e instantie 99 personen hadden aangemeld, bleken er – om even een duur woord te gebruiken – op het ‘moment suprême’, 95 ‘happers’ aanwezig te zijn.

We werden door het Fletcherpersoneel bij binnenkomst welkom geheten, met een glas geestrijk vocht, waarvan ik als niet-kenner denk, dat het champagne was…….

De leden van de activiteitencommissie binnen het bestuur, Jannie en Johan, hadden zich strategisch opgesteld om de binnenkomenden te registreren en ieder van 2 consumptiemunten te voorzien.

In de voor ons gezellig in Kerstsfeer ingerichte zaal waren 10 grote ronde tafels geplaatst, waar per tafel 10 personen konden aanschuiven.

Het personeel ging voortvarend te werk. De etagères werden al op de tafels gezet, voordat

voorzitter Rob achter de microfoon plaats kon nemen. Hij heette iedereen alsnog hartelijk welkom en wenste ons een smakelijke maaltijd toe. Rob was nog maar nauwelijks uitgesproken, of de tafels werden verder “volgebouwd”: De proeverij van voorgerechten kon beginnen.

 Waar in andere hotels als binnenkomertje wordt volstaan met een éénhaps voorgerecht, pakte men hier uit met een soort zevenklapper, die bestond uit een mini garnalencocktail, huis- gemarineerde zalm, parmaham met balamicouitjes (hoe bedenk je het) gerookt kalfsrib-eye, carpaccio, gepofte kastanjechampignons en kleine broodjes.

Voor het gemak zijn alle extra aanvullende smaakvolle ingrediënten even weggelaten.

Dat was het begin nog maar…..  Na een heerlijke runderbouillon met paddestoelen en truffel werden de afgetrainde buikjes van de over het algemeen toch iets oudere deelnemers, nog verder onder druk gezet door het hoofdgerecht dat bestond uit kalfslende op knolselderijmousseline (een wel heel moeilijk woord om te raden!) met jus van gerookte knoflook. Hierbij werden aardappel- en groentegarnituren geserveerd. Alles was eigenlijk even lekker!

Gelukkig is het niet nodig in ons land om allerlei geluiden te produceren om aan te geven dat het voortreffelijk smaakt…….

Tussen de verschillende gangen door was er alle gelegenheid om even verder bij te praten.

 We kwamen er achter dat ze in dit hotel wel van ‘toeten en blazen’ weten. We beperken ons maar even tot de ‘toeten’. Een pyramide van chocolade mousse en kersen op een bodem van huisgemaakte brownies. Het leek ‘De zoete inval’ wel! De caloriemeter had een prima avond. Maar daarover niet getreurd, zo vaak per jaar hebben we geen Kerstdiner

En nog was het einde niet……. Om de puntjes op de “i” te zetten sloten we af met koffie of thee met bonbons.

Toen na verloop van tijd, zo rond kwart voor negen, de eersten aanstalten maakten om te vertrekken, nam voorzitter Rob nog één keer achter de microfoon plaats. Hij prees de activiteitencommissie voor de goede hotelkeuze en bedankte het Fletcherpersoneel voor de goede bediening en het voortreffelijke diner. Ook herinnerde hij ons aan de ledenvergadering die op 22 januari wordt gehouden en wenste ons tenslotte wel thuis.

Verslag: Henk Das

Foto’s: Harry Uuldersma