Bowlen in Appingedam op dinsdag 12 april.

Bowlen in Appingedam op dinsdag 12 april.

Eindelijk weer een activiteit van de Seniorenvereniging!

We moesten bijna in ons geheugen graven om er achter te komen, wanneer er voor het laatst iets door kon gaan. Gelukkig konden we daar een hulplijn voor inschakelen: onze website (www.seniorenumcg.nl) waarop de verslagen van activiteiten terug te vinden zijn. 
Na daar ‘een blik op te hebben gegooid’ bleek, dat de laatste keer dat we iets gezamenlijks konden doen, 3 maart 2020 was, de lezing om langer cognitief gezond te blijven. 
Ruim 2 jaar geleden dus!

Deze keer werden we in Bowlingcentrum Passe Partout in Appingedam verwacht.
Eigenlijk wel bijzonder want op dinsdag is het centrum normaal gesloten.Voor de mensen die van de andere kant van het voormalig Julianaplein kwamen, was het wel even een omtrekkende beweging maken en dus een extra gelegenheid nog iets meer van Stad en Omeland te genieten….

De eerste senioren hadden zich zo rond half twee bij het Bowlingcentrum gemeld.
Gezellig keuvelend brachten ze, aan een lange tafel gezeten, oude herinneringen tot leven of spraken met vroegere collega’s, die ze alleen van gezicht- of helemaal niet – kenden.

Nadat het 1e kopje koffie of thee was ingeschonken en de eerste happen van het gebakje waren genomen, nam voorzitter Rob Funcke het woord.
Hij heette iedereen hartelijk welkom en sprak z’n blijdschap uit over het feit dat we bijna alles weer kunnen doen wat we vòòr de coronaperiode deden. Ook had hij net gehoord dat in het UMCG de mondkapjes na de Paasdagen niet meer verplicht zijn en er geen 1½ meter afstand meer behoeft te worden gehouden. Hij gaf daarmee aan dat we in principe ook voor onze activiteiten in het ziekenhuis bij elkaar kunnen komen.

Na het 2e kopje koffie of thee, waarvoor de 1e van de 3 consumptiemunten moest worden ingeleverd, gingen we naar de bowlingbanen.Voor de 43 senioren, waren maar liefst 9 banen beschikbaar. Na van schoeisel te hebben gewisseld konden we ons uitleven. En dat gebeurde.
Ballen vlogen of slingerden over of langs de baan of kwamen soms niet terug, maar genoten en gelachen werd er! Het klasseverschil tussen geoefende bowlers en ‘nooit’ bowlers was overduidelijk. Waar de één flitsende strikes gooide, was de ander al blij als hij in de gaten had in welke gaten van de bal de vingers moesten en dat de bal niet in de goot terecht kwam.
Maar het belangrijkste was wel de gezelligheid en de olympische gedachte: Deelnemen is belangrijker dan winnen. Tijdens het bowlen werden nog warme hapjes geserveerd die al snel hun weg vonden.

Het bowlen werd afgesloten met een prijsuitreiking.
Bij zowel de dames als de heren waren een 1e prijs en een poedelprijs beschikbaar.
Dat je als Top(per) ook tobber kunt zijn,bewezen Anko Top en Jannie Top.
Zowel Jannie als Anko presteerden het om bij de dames als de heren iedereen hoger te laten scoren! Zij scoorden geen chocolade-poedel maar een chocolade-paashaas.

Jannie Sluiman en Reinder Kloostra waren de onbetwiste kampioenen en werden op een gevuld paasei getrakeerd.

Nadat Rob ons nog attendeerde op de ledenvergadering van 3 juni en nadat we nog wat na hadden gepraat, gingen we rond kwart over vijf met een tevreden gevoel naar huis.

Henk Das