Stadswandeling

De stadswandeling.

Zo tegen kwart over één waren de meesten van de 60 uitverkoren deelnemers al in ’t Feithhuis aanwezig. De eigenlijke start van de middag was om half twee, maar gepensioneerden mogen graag op tijd zijn….
60 uitverkorenen, inderdaad, want er waren maar liefst 91 belangstellenden voor dit gebeuren! Een pleister op de wonde voor de overtalligen is, dat zij bij een volgende over – inschrijving van een activiteit als eersten in aanmerking komen om van de partij te zijn. Tenminste, als zij zich dan hebben opgegeven…..

Maar terug naar ’t Feithhuis. We werden voorzien van een kopje koffie of thee en er werd een schaal met kleine gebakjes op tafel gezet. De “snelle happers” konden even vooruit.

Zo tegen half drie werd de groep in drieën gesplitst en aan een Gildegids toevertrouwd. We hadden het weer mee: Een stralende zon aan een blauwe hemel. Onze gids, Huub Klasen, geen familie van de bekende Jan, vertelde allerlei wetenswaardigheden. Het begon met ‘d Olle Grieze, het oude Stadhuis met het bouwjaar in Romeinse cijfers (MDCCCX, inderdaad 1810), vervolgens richting Rode Weeshuis met binnenplein. Huub vertelde en vertelde maar. Ook het Martinikerkhof, het Provinciehuis en Karel de Vijfde kregen een deel van de aandacht. Ook werden we gewezen op de plaats waar vroeger de oude stadsmuur stond.

Zo’n anderhalf uur later gingen we moe, maar veel wijzer geworden, weer in de richting van het ’t Feithhuis.
Daar leek het wel op de bekende 3e helft van een voetbalwedstrijd: frisdrank, bier of borrel met allerlei lekkere hapjes tot aan bitterballen toe. Eén en ander zorgde ervoor, dat de tongen nog meer loskwamen dan ze al waren.

Kortom, het was supergezellig en voor we het wisten was het al ver na vijf uur. Tymen had inmiddels de gidsen toegesproken en bedankt en overhandigde hen onder applaus ieder een enveloppe waar niet alleen lucht inzat……..

Een weer erg geslaagde activiteit behoorde tot het verleden.

Henk Das